_ ONS THEMA

Mens & Techniek

Het LEV Kenniscentrum is ervan overtuigd dat innovatie alleen succesvol kan zijn als de gebruiker vanaf het begin centraal staat en de uiteindelijke toepassing leidend is. Innovatie is dan ook niet standaard het antwoord: wellicht is de oplossing ouder dan het probleem. Innovatie is dus geen doel op zich, maar kan een middel zijn op weg naar duurzame en leefbare steden.

Slimme oplossingen en gedragsverandering

De ontwikkeling van lichte elektrische voertuigen vraagt om slimme technologische oplossingen, maar ook om gedragsverandering op verschillende niveaus. Fabrikanten, maar ook overheden en gebruikers zitten met verschillende vragen. Hoe bouw je een chassis van een veilige en praktische bakfiets? Hoe hard kan een microcar door een bocht? Wat zijn vanuit gebruikersperspectief de belangrijkste barrières om een LEV te gaan gebruiken? Hoeveel activiteit vraagt het voertuig van haar gebruiker? Op welke manier motiveer je wijkbewoners tot deelconcepten? Wat is de ideale deelscooter? Welke ICT faciliteiten moeten er georganiseerd worden? Wat gaat MaaS betekenen voor de ontwikkeling van micromobiliteit? Hoe zit het nu met laadinfrastructuur?

Thuis in technische uitdagingen

Met de Academie voor Engineering en Automotive als thuisbasis, is het LEV kenniscentrum op haar gemak bij technische uitdagingen. Van batterijmanagementsystemen tot efficiënte aandrijflijnen, het LEV KC steunt op de expertise van een breed scala aan technici en onderzoekers uit de automotive.

Binnen het thema Mens & Techniek behandelt het kenniscentrum vragen rond productveiligheid, duurzaamheid, gedrag, testen en keuren, gezondheid, ruimtelijke ordening, voertuigtechniek, functionaliteit, deelmobiliteit, trends en imago.

Heb je vragen over een thema of zit je met een vraagstuk?

Het LEV Kenniscentrum benadert relevante vraagstukken altijd integraal – de drie thema’s zijn onderling sterk verbonden. We helpen je graag om je vraag in de juiste context te plaatsen en deze op te lossen door het leveren van kant-en-klare inzichten, verder onderzoek of door je in verbinding te brengen met relevante partners in ons netwerk.